The Duchenne Smile 

The Duchenne Smile -Le Sourire de Duchenneis de meest natuurlijke en onvervalste expressie van blijdschap, meestal ervaren in tijden van echt geluk of plezier. Bij deze glimlach gaan de mond en de wangen omhoog en rimpelen de oogkassen, dusdanig dat kraaienpootjes verschijnen. Voor de persoon die op deze manier glimlacht, voelt men direct positieve emoties. Dit constateert anatomisch wetenschapper Guillaume Duchenne, die ook de spierziekte Duchenne ontdekte. Onze teamcaptains Noud en Cody hebben ook zo’n adembenemende lach.

Duchenne 

De ziekte van Duchenne is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie die voornamelijk jongens treft. Jongens zoals ‘onze’ Cody en Noud. Voor hen wordt lopen steeds moeilijker en uiteindelijk zullen ze rolstoel-gebonden zijn. Dankzij verbeterde behandelingsmogelijkheden is de levensverwachting inmiddels toegenomen, toch worden Duchenne-jongens gemiddeld slechts 35 jaar oud. Om deze verschrikkelijke spierziekte de wereld uit te krijgen, is veel onderzoek en dus geld nodig. Wij -als Team Go4Duchenne- zetten ons hart, onze gezondheid en creativiteit in om The Duchenne Smile te verspreiden en zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Le Sourire de Duchenne Blonde

Iedereen verdient het om te glimlachen en te genieten, een leven lang én een lang leven. Daarom: Le Sourire de Duchenne Blonde. Een speciaalbiertje dat volgens ons geen betere naam kan hebben. Deze Blonde Vandeoirsprong is als een goede vriend: gemakkelijk in de omgang, erg toegankelijk en zeer smaakvol. Een vol en romig biertje. Een kruidige en fruitige vriend met een gouden randje, want tijdens Dutch Beer Challenge 2021 won dit bijzondere biertje een gouden medaille. Met of zonder medaille: glimlachen zul je zeker als je dit biertje proeft! Geniet op het terras met vrienden, lekker thuis op de bank of aan de meet met jouw fietsmaatjes. De opbrengt van Le Sourire de Duchenne Blonde gaat volledig naar het goede doel: verder onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

Verkooppunten

Brouwerij Vandeoirsprong | Koestraat 20, Oirschot | www.vandeoirsprong.nl (op afspraak)

Mitra Drankenspeciaalzaak Hans & Hans | De Loop 31, Oirschot | www.mitra-oirschot.nl (sixpacks)

Bestellen

Krijg je liever een pakket thuisbezorgd?* Stuur dan een mail naar info@go4duchenne.nl met daarin het gewenste aantal, naam van de besteller, mailadres, afleveradres en telefoonnummer.

sixpack € 15,-
Doos met 24 flesjes € 50,-

* We bezorgen gratis aan huis in Oirschot en verre omstreken. Hoe ver, dat is in overleg ;-). Verzenden kan ook, op kosten en risico van de ontvanger.

Doe goed, geniet en glimlach!
Samen t(r)appen we Duchenne de wereld uit.