Wat is Duchenne Heroes?

Om de nodige fondsen bijeen te brengen voor het broodnodige onderzoek naar Duchenne, vindt in 2024 de achttiende editie van een spectaculair sportief evenement plaats: Duchenne Heroes. Tijdens de 18e editie van 8 t/m 14 september leggen ruim 500 deelnemers in 7 dagen gemiddeld 100 uitputtende kilometers per dag af. De verbinding van loodzware en adembenemende tracks maakt Duchenne Heroes een must op de ‘bucket list’ van elke mountainbiker.

Er is een prachtige nieuwe route uitgestippeld met MTB en gravel etappes vanaf Saarburg (Duitsland) naar het Drielandenpunt. Onder voorbehoud van vergunningen, maar hier gaan we voor!

De MTB routes worden gekenmerkt door spannende single tracks. De gravel routes zijn minder technisch en bieden je de kans om nog meer te genieten van mooie vergezichten. De routes kruisen elkaar bij alle checkpoints, dus je kunt meerdere keren per dag van ondergrond wisselen.

Op de 70 km route maak je in de week tussen de 250 en 2500 hoogtemeters per dag. Op de 100 km route is dat tussen de 750 en 3000 hoogtemeters per dag. In beide gevallen fiets je van camping naar camping. Prachtige klimmen, vette afdalingen en glooiende paden wisselen elkaar constant af. De finish is een groot feest voor iedereen die Duchenne-patiënten een warm hart toedraagt en de helden willen ontvangen. Wij hopen u daar ook te mogen ontmoeten om alle Duchenne Heroes samen met hun begeleiders en alle vrijwilligers die dit prachtige event mogelijk maken op een geweldig onthaal te trakteren.

Bekijk het Foto & Filmarchief op YouTube.