Ons team

Ons mixed team bestaat uit een aantal fanatieke mountainbikers uit Gerwen en Oirschot die hun spieren graag inzetten voor het goede doel. Team Captain Cody, komt uit Gerwen en heeft zelf de ziekte van Duchenne. Hij motiveert ons extra om de twee doelen te behalen: De finish na 700 zware kilometers EN het werven van sponsors om het onderzoek en behandeling tegen deze ziekte mogelijk te maken. Geld is er nodig, veel geld om deze ziekte uiteindelijk de wereld uit te trappen. Dat doen wij voor alle kinderen met Duchenne, met de steun van jullie gaat dat lukken, WIJ GAAN ER VOOR!!

Cody Stavorinus, Team Captain
Nickname: “Smiley Cody”

Vol trots zal ik in 2019 weer als team captain optreden van het fantastisch, gemotiveerd en vooral enthousiast team uit Oirschot. Het team neemt voor de zevende keer op rij deel aan de uitdagende MTB tocht Duchenne Heroes met de kreet; samen trappen we Duchenne de wereld uit! Zelf heb ik deze klote ziekte en vind het dan ook fantastisch dat anderen hun spieren willen inzetten om een betere toekomst voor mij en de Duchenners mogelijk te maken. Onderzoek naar Duchenne blijft heel hard nodig en de tot nu toe binnengehaalde sponsorgelden hebben hier al een flinke bijdrage aan kunnen leveren.

De afgelopen jaren ben ik diverse keren aanwezig geweest op de Checkpoints en de finish, soms onverwacht, wat dan toch ook weer de nodige emoties losmaakte bij de Heroes. We hebben wederom besloten om dit jaar de gehele week mee te gaan met de het team van Go4Duchenne en de Heroes dus elke dag op alle checkpoints en aan het einde van elke zware etappe, mentaal en vooral smilend aan te moedigen en goed te verzorgen.

Al met al heb ik enorm veel zin om samen met het team mee te gaan naar Haulmé in Noord Frankrijk waar op 8 september de start zal plaats vinden, om dan uiteindelijk na een prachtige week door Belgie, Luxemburg, Duitsland en Nederland op zaterdag 15 september te finishen in Venlo. Ik hoop jullie allemaal in grote getalen daar te zien. O ja, natuurlijk mag uw sponsorbijdrage niet ontbreken, want SAMEN trappen we Duchenne de wereld uit!

Groetjes Cody

Henk Stavorinus, biker

Een oud en vertrouwd gezicht van het team en vader van de teamcaptain Cody. Dit jaar heb ik maar weer eens besloten om de uitdaging van de Heroes fietsend aan te gaan. Ik weet wat mij min of meer te wachten staat omdat ik in eerdere edities heb meegedaan. Dit jaar is het wel een bijzonder jaar om een aantal redenen. De 1e reden is dat ik zelf voor de vijfde keer op de fiets stap om deel te nemen en er heel veel zin in heb. De 2e reden is dat Roel voor de 5de keer deelneemt aan deze tocht. Ik heb hem op een sponsor bedankavond in 2014 geraakt met mijn verhaal omtrent Duchenne in het gezin. Roel is een op en top positieve gast met een lach onder welke weersomstandigheden dan ook. Stunten tijdens de tochten komen ook veelvuldig voor maar gelukkig altijd met een goede afloop zodat we er na afloop om kunnen lachen. De 3e reden is dat er dit jaar 2 dorpsgenoten, Marit en Wijnand, uit Gerwen meedoen in ons team. Beide hebben nul ervaring op het gebied van MTB en weten niet wat hen te wachten staat. Marit is afgelopen jaar al wel mee geweest om de teamcaptain in de spreekwoordelijke watten te leggen dus heeft al aan de sfeer kunnen proeven. Haar enthousiasme heeft ze kunnen overbrengen op haar vader, die overigens ook bij de finish in Eindhoven was, dat die zich ook meende te moeten inschrijven. Met enige druk van hun kant uit heb ik me dan ook maar laten inschrijven (dit is natuurlijk een grapje). Een 4e reden is dat Hans van Esch ook voor de 3de keer op rij weer meedoet aan dit evenement en bij zonnig weer een positieve goeroe is (als het regent wat minder maar dat trekt tijdens de ritten wel bij). Hij heeft overigens een goede band met de teamcaptain maar het taalgebruik is in die tijd wat minder. Een 5de reden is dat een teambegeleider van het afgelopen jaar, Hans Engelhard, ook dit jaar weer meegaat. Hij en Cody waren afgelopen jaar bij de Heroes maatjes die samen optrokken. Hans was een topverzorger en kon je nog eens op de MTB wegsturen om de nieuwe remblokjes in te remmen. Reden 6 is dat het ook ontzettend leuk en fijn is dat Annelies ook weer meegaat voor af en toe de mentale steun en vrouwelijke intuïtie om de mannen te wijzen op en in het gareel houden ervan. Ook dit jaar gaan we er een leuke periode van maken en worden we met de “watten”(verzorging) van Cody bijgestaan door Petra. Het is een leuk team die elkaar op allerlei gebieden aanvullen en voor een goede sfeer en ondersteuningen zorgen tijdens de tocht als het bij de een of ander wat tegenzit.

Roel van de Ven, biker

Prachtige en pittige voorbereidingen, geweldig team, mooie sponsoractiviteiten, schitterende week op de mountainbike, motiverende woorden van onze supporters en indrukwekkende verhalen en belevingen. Van bijna 6 dagen gruwelijk bagger weer in 2015 naar een fantastische nieuwe route en een heerlijk “vakantie” fiets weer in 2016. Mijn 3e editie in 2017  was er 1 met een vervelend randje omdat onze 3e fietser en tevens zwager Martijn niet actief kon deelnemen door een sleutelbeenbreuk. 2018 had mijn 4e deelname moeten zijn, echter door een vervelende schouder blessure helaas niet kunnen fietsen, maar als begeleider heb ik toch een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze Duchenne Heroes. Wat ben ik TROTS dat ik elk jaar weer iets terug kan en mag doen voor onze (jonge) medemens. Dit jaar hoop ik wederom fietsend een bijdrage te mogen leveren aan dit prachtige evenement. Ik ga er voor.

Marit  Sneijders, begeleidster

Wat een ontzettende pech…..!  Van een training op de Gulberg naar een bezoekje aan de spoedeisende hulp.

Op maandag 22 juli ben ik tijdens mijn mountainbike training voor de Heroes gevallen. Hierbij ben ik ongelukkig terecht gekomen. Meteen na de val zag ik dat het niet goed was en de foto in het ziekenhuis bevestigde dit. Een gebroken arm… Aangezien het om een complexe  breuk ging was een operatie noodzakelijk. Nu enkele weken later een operatie, één plaatje en acht schroeven rijker ben ik aan het herstellen. Mijn ongelukje met de grond heeft als gevolg dat ik niet mee kan fietsen met de Duchenne Heroes 2019. Uiteraard had ik het liefst zelf op mijn mountainbike gezeten om samen met mijn team, Go4Duchenne, deze tocht te fietsen. Om op deze manier onze spieren in te zetten om geld op te halen en meer bekendheid te geven voor onderzoek voor genezing van Duchenne. Aangezien zelf fietsen geen optie is ga ik deze week mee om mijn team, waarvan mijn vader ook deel uit maakt, te ondersteunen als begeleidster. Deze mooie week wil ik namelijk niet missen.

Vorig jaar van het begin tot het eind als verzorgster van Cody mee geweest. Het gehele gebeuren heeft een enorme grote indruk op mij achter gelaten, zo groot dat ik besloten heb om in 2019 actief deel te gaan nemen aan deze tocht. Voorafgaand aan deze beslissing had ik nog nooit op een mountainbike gezeten! Inmiddels heb ik er een aangeschaft en ben volop in training, technisch en conditioneel ben ik op de goede weg. Het binnenhalen van sponsors is ook een hele klus maar hoop met de acties die we nog gaan organiseren, de benefiet avond Natuurlijk Asperge en de sponsor toertocht, het sponsorgeld bij elkaar te krijgen.

Wijnand Dijkstra, biker

Ik had ook nog nooit op een mountainbike gezeten, maar nadat ik de verhalen van mijn dochter Marit had aangehoord heb ik besloten om samen met haar in te schrijven. Een nieuwe stoere mountainbike heb ik aangeschaft en een mountainbike clinic heb ik samen met Marit reeds gevolgd. Met het binnenhalen van sponsors ben ik volop bezig en dat is ook best een pittige klus en ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt. Ik ben heel benieuwd hoe het is om aan deze -volgens andere bikers- zware tocht van zeven dagen deel te nemen. Ik heb er veel zin.

Hans van Esch, biker

Voor de derde keer ga ik deelnemen aan deze bijzondere tocht. Ik ben blij dat onze teamcaptain Cody ook weer de gehele week er bij is, kunnen we weer lekker klote! Daarnaast is het leuk dat we dit jaar weer een aantal nieuwe bikers hebben die het hart op de juiste plaats hebben zitten, welkom bij Go4Duchenne! Met het binnenhalen van shirtsponsors ben ik weer druk maar da gaat de goeie kant op. Daarnaast heb ik vertrouwen in de acties die gepland staan om weer met een leuk sponsorbedrag aan de start te staan. Maar desondanks dat wil ik iedereen vragen om ons team financieel te steunen, SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT.

Hans Engelhard, begeleider

Voor de tweede keer in successie ga ik als begeleider, verzorger en chauffeur deelnemen aan Duchenne Heroes, met kippenvel op mijn armen heb ik het vorig jaar beleefd. Dat een evenement zo’n impact op iemand heeft is erg bijzonder. Ik ga er wederom voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is zodat de bikers maar aan één ding hoeven te denken dat is deze enorme rot ziekte de wereld uit te trappen, ik kijk uit naar een nieuw avontuur.

Petra Goossens, begeleidster en verzorgster Cody

Tijdens de zomervakanties met de stichting Wigwam hebben wij de familie Stavorinus ontmoet. Met elkaar hebben wij leuke activiteiten ondernomen, goede gesprekken gehad, zijn we elkaar tot steun geweest maar vooral hebben we ook veel plezier gehad en gelachen. Ze vertelde ook regelmatig vol enthousiasme over de Duchenne Heroes week en het team Go4Duchenne. Onlangs hebben ze mij gevraagd of ik mee wil gaan als begeleidster voor de week in september 2019. Gezien mijn thuissituatie moest ik daar even over nadenken en nagaan of ik het geregeld kon krijgen om een week weg te gaan. En ja ik ga mee……..! Een eerste ‘overwinning’ is binnen. Ik kijk er naar uit om deze week mee te mogen beleven en te kunnen ervaren hoe we met elkaar Duchenne de wereld uittrappen!!

Annelies Stavorinus, moeder en verzorgster Cody

Als moeder van Cody heb ik natuurlijk meerdere rollen, verzorgster, begeleidster, chauffeur, motivator, supporter en vaak een luisterend oor. Het zal wederom weer een happening worden met vele verhalen, mooie ontmoetingen en vele emoties. Elk jaar weer is het mooi om deel uit te maken van dit bijzondere team en zou dit voor geen geld willen missen.