Ons team

Ons team bestaat uit fanatieke mountainbikers die hun spieren graag inzetten voor het goede doel. Team Captain Cody komt uit Gerwen en heeft zelf de ziekte van Duchenne. Hij motiveert ons extra om het dubbele doel te behalen: De finish na 700 zware kilometers EN het werven van sponsors om onderzoek tegen deze ziekte mogelijk te maken. Wij willen door het volbrengen van deze zware mountainbiketocht een sportieve prestatie neerzetten.

Maar het allerbelangrijkste is dat wij hiermee een bijdrage leveren aan het bestrijden en genezen van de ziekte Duchenne. Dat doen we voor alle kinderen met Duchenne. En voor onze Team Captain Cody in het bijzonder!! Wij hopen dat we daarin veel steun van jullie mogen ontvangen. Op wat voor manier dan ook!

Cody Stavorinus, Team Captain
Nickname: “Smiley Cody”

Vol trots ben ik in het jubileumjaar van Go4Duchenne weer team captain van een fantastisch, gemotiveerd en vooral enthousiast team uit Oirschot. Het team neemt voor de vijfde keer op rij deel aan de uitdagende MTB tocht Duchenne Heroes met de kreet; samen trappen we Duchenne de wereld uit! Zelf heb ik deze ziekte en vind het dan ook fantastisch dat anderen hun spieren willen inzetten om een betere toekomst voor de Duchenners mogelijk te maken. Onderzoek naar Duchenne blijft heel hard nodig en de binnengehaalde sponsorgelden hebben hier een flinke bijdrage aan kunnen leveren.

De afgelopen jaren ben ik diverse keren aanwezig geweest op de Checkpoints en de finish, soms onverwacht, wat dan toch ook weer de nodige emoties losmaakte bij de Heroes. Als gezin hebben we nu besloten om in het jubileumjaar de gehele week mee te gaan met de het team van Go4Duchenne en de Heroes dus elke dag op alle checkpoints en aan het einde van elke zware dag etappe, mentaal en vooral smilend aan te moedigen en goed te verzorgen.

Al met al heb ik enorm veel zin om met het team van 08 september mee te gaan naar Bure in Belgie, waar de start zal plaats vinden, om dan uiteindelijk na een prachtige week door Belgie, Luxemburg, Duitsland en Nederland op zaterdag 15 september te finishen op de Karpendonkse plas in Eindhoven. Ik hoop jullie daar allemaal in grote getalen te zien. O ja, en natuurlijk mag uw sponsorbijdrage niet ontbreken, want SAMEN trappen we Duchenne de wereld uit!

Groetjes Cody

Henk en Annelies Stavorinus, begeleiders
Trotse ouders van Cody

“Als vader en moeder met een zoon die Duchenne heeft is motivatie vinden tegen deze ziekte niet moeilijk. Om genoeg trainingstijd te vinden om de 700 km te kunnen afleggen is helaas voor ons niet meer mogelijk. In drie eerdere edities kon ik die nog wel vinden, aldus Henk. Dit speciale jubileum jaar gaan we met dit mooie team mee als teambegeleiders en uiteraard om onze Cody een hele bijzondere week te laten beleven! We hebben er ontzettend veel zin in om met dit team, wat voor het vijfde jaar op rij meegaat, de DH2018 te begeleiden en te coachen.”

Roel van de Ven, Biker

Prachtige en pittige voorbereidingen, geweldig team, mooie sponsoractiviteiten, schitterende week op de mountainbike, motiverende woorden van onze supporters en indrukwekkende verhalen en belevingen. Van bijna 6 dagen gruwelijk bagger weer in 2015 naar een fantastische nieuwe route en een heerlijk “vakantie” fiets weer in 2016. Mijn 3e editie van dit bijzondere evenement was er 1 met een vervelend randje omdat onze 3e fietser en tevens zwager Martijn niet actief kon deelnemen door een sleutelbeenbreuk. Samen met Hans toch weer genoten en uiteraard de tocht der tochten uitgefietst tot aan de indrukwekkende finish in Eindhoven, natte ogen en kippenvel……! Uiteindelijk met 1 gezamenlijk doel van alle Duchenne Heroes, namelijk een fantastisch mooi bedrag ophalen om deze vervelende en slopende ziekte langzaam de kop in te drukken! Wat een GEWELDIGE ervaring steeds en wat ben ik TROTS, dat ik op deze manier (dit jubileumjaar voor de 4e keer) iets terug kan doen voor onze medemensen. Met uiteraard onze teamcaptain Cody en dit jaar Martijn op de MTB en zijn zwager John als nieuwe kanjer in ons team van Go4Duchenne, gaan we er samen met onze begeleiders, Henk en Annelies en onze nieuwe wielerdeskundige Arno Brouw weer iets moois van maken. Samen trappen we Duchenne de wereld uit.

Martijn Bressers, Biker

2 jaar geleden was ik bij de finish in Nijmegen en vorig jaar in Eindhoven om daar mijn zwager Roel van de Ven binnen te halen met het Go4Duchenne team. Door de geweldige entourage bij de finish en het enthousiasme van het Go4Duchenne team ben ik mezelf af gaan vragen of dit mooie fiets evenement niet iets was voor mij? De aanstekelijke en fantastische verhalen die Rob vorig jaar schreef en de filmpjes en verhalen die de organisatie deelde via facebook en youtube over Duchenne waren tevens een enorme motivatie. Daarbij komt ook nog dat ik Cody, een goedlachse en altijd vrolijke jongen, onze teamcaptain, heb mogen ontmoeten tijdens een bijeenkomst van Go4Duchenne. Aangezien ik een redelijk vervent mountainbiker ben, heb ik dus besloten om dit jaar zelf mee te gaan doen! Wat is er mooier om de sportieve uitdaging van 700 km mountainbiken te combineren met het inzamelen van geld voor deze slopende ziekte. Dus nu op zoek naar sponsoren om een mooi bedrag binnen te halen…..Uw donatie, groot of klein is van harte welkom. Samen trapen we Duchenne de wereld uit.

Hans van Esch, Biker

Als er iets is in het leven waarvan je kippenvel krijgt, dan is het wel de aankomst van Duchenne Heroes. Samen met vrienden hebben we vorig jaar staan te kijken bij de prachtige binnenkomst van deze helden. Daar zag ik voor het eerst onze Cody, een manneke waar de lach niet van zijn gezicht te krijgen is, ondanks zijn ziekte. Na aandringen van Roel, hebben wij (Martijn en ik) belsoten om dit jaar mee te doen aan dit prachtige evenement en gweldig doel, waarbij Cody ook nog eens onze team captain zal zijn. We zijn al volop in de voorbereiding en ik kijk ontzettend uit naar deze geweldige uitdaging en het samen zijn met al deze Heroes. Uiteraard hebben we maar 1 doel en dat is Duchenne de wereld uittrappen. Dat kan maar op 1 manier, en dat is door geld in te zmalen voor onderzoek naar deze spierziekte. Ik wil al mijn familieleden, vrienden, kennissen, collegae en iedereen die mij kent vragen om mee te helpen om ons gezamenlijke doel te bereike. IK REKEN OP JULLIE!!

John van Kollenburg, Biker

Ik ga dit jaar voor het eerst deze uitdaging aan en ben zeer benieuwd hoe ik het zal ervaren om 7 dagen tot de max te moeten gaan, iets wat kinderen met Duchennen elke dag moeten doen……! Daarom wil ik me inzetten om deze vervelende ziekte de wereld uit te trappen.

Arno Brouw, technische ondersteuning