Ons team

Go4Duchenne is in 2013 opgericht door een aantal fanatieke mountainbikers uit Gemeente Oirschot die hun spieren graag inzetten voor het goede doel. Onze teamcaptains zijn Cody uit Gerwen en Noud uit Oirschot. Zij hebben Duchenne en zijn een extra motivatie voor ons. Goedlachse Cody is al jaren de captain van het team. Hij gaat ieder jaar een week mee naar Duchenne Heroes om de fietsers aan te moedigen. Noud, ons jongste teamlid en teamcaptain is 7 jaar oud. Zijn ouders hebben pas onlangs ontdekt dat Noud Duchenne heeft. Voor zijn vader Erwin en opa Ton een extra grote reden zich bij het team aan te sluiten, om voor Noud en alle andere jongens met Duchenne die ziekte de wereld uit te fietsen. Als team hebben we twee doelen:  De finish na 700 zware kilometers EN het werven van sponsors om het onderzoek en behandeling tegen deze ziekte mogelijk te maken. Geld is er nodig, veel geld om deze ziekte uiteindelijk de wereld uit te trappen. Met de steun van jullie gaat dat lukken, WIJ GAAN ER VOOR!!

 

Cody Stavorinus, Team Captain
Nickname: “Smiley Cody”

Vol trots zal ik in 2023 weer als team captain optreden van het fantastisch, gemotiveerd en enthousiast team uit Oirschot. Het team neemt voor de negende keer op rij deel aan de uitdagende MTB tocht Duchenne Heroes met de kreet; samen trappen we Duchenne de wereld uit! Zelf heb ik deze klote ziekte en vind het dan ook fantastisch dat anderen hun spieren willen inzetten om een betere toekomst voor mij en de Duchenners mogelijk te maken. Onderzoek naar Duchenne blijft heel hard nodig en de tot nu toe binnengehaalde sponsorgelden hebben hier al een flinke bijdrage aan kunnen leveren.

De afgelopen jaren ben ik diverse keren aanwezig geweest op de Checkpoints en de finish, soms onverwacht, wat dan toch ook weer de nodige emoties losmaakte bij de Heroes. We hebben wederom besloten om in 2023 de gehele week mee te gaan met de het team van Go4Duchenne en de Heroes dus elke dag op alle checkpoints en aan het einde van elke zware etappe, mentaal en vooral smilend aan te moedigen en goed te verzorgen.

O ja, natuurlijk mag uw sponsorbijdrage niet ontbreken, want SAMEN trappen we Duchenne de wereld uit!

 

Noud Willems, Team Captain

Ik ben Noud, 7 jaar. In 2019 was ik voor het eerst bij de finish van Duchenne Heroes om het team Go4Duchenne binnen te halen. Dit jaar ga ik dat zeker weer doen. Dat wordt bijzonder, want mijn papa trapt ook dit jaar mee met Duchenne Heroes. Doordat ik Duchenne heb, kan ik veel dingen niet (meer). Traplopen kost enorm veel energie. Springen heb ik nooit gekund. En als ik op de grond zit, kan ik bijna niet meer gaan staan. Toch vind ik altijd weer een manier om de dingen op een andere manier op te lossen. Met Go4Duchenne willen we geld ophalen. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar medicijnen of betere zorg en hulpmiddelen. Allemaal om te zorgen dat de dingen die ik niet meer zo goed kan, met wat hulp weer kan doen.

 

Erwin Willems, biker en vader van Noud

Ik ben benaderd door het team Go4Duchenne, omdat wij een zoontje (Noud, 7 jr) hebben met Duchenne. Het team wilde naast de vaste team captain Cody ook aandacht geven aan ons als dorp genoot. In 2019 hebben we het team binnen gehaald bij de finish en ben ik met mijn schoonvader Ton alvast gaan trainen met het uiteindelijke doel om in 2020 2021 mijn eerste keer Duchenne Heroes te trappen. Na de fantastische edities in 2021 en 2022, ga ik in 2023 ook weer meedoen. Een ambitieus doel, daar ben ik me van bewust, maar ik heb er erg veel zin in om mij voor dit doel in te zetten! De ziekte van mijn zoontje heeft natuurlijk een enorme impact op ons gezin. Aan de andere kant leveren de mensen en bedrijven om ons heen, die het mogelijk maken om mijn doel te bereiken, ons ook weer enorm veel positieve energie op!

 

Ton Vennix, begeleider en opa van Noud

Dit jaar ga ik voor de derde keer mee met het team van Go4Duchenne. In september 2018 hoorde ik dat onze kleinzoon Noud van 7 jaar Duchenne heeft. Dan staat de wereld even stil, maar je moet verder. Onze vrolijke Noud is nog steeds hetzelfde lieve kereltje. Via de ouders van Noud werd ik enige tijd later voorgesteld aan een aantal mensen van het team van Go4Duchenne en al gauw leefde bij mij het idee om samen met mijn schoonzoon Erwin mee te fietsen in 2021. Dat was fantastisch, en ook in 2023 ben ik weer van de partij.

Het belangrijkste moet nog komen, het inzamelen van sponsorgeld. Want dat is meer dan nodig om deze vreselijke ziekte de wereld uit te trappen. Dat gaat me zeker lukken.

 

Roel van de Ven, biker

Prachtige en pittige voorbereidingen, geweldig team, mooie sponsoractiviteiten, schitterende week op de mountainbike, motiverende woorden van onze supporters en indrukwekkende verhalen en belevingen. Van bijna 6 dagen gruwelijk bagger weer in 2015 naar een fantastische nieuwe route en een heerlijk “vakantie” fiets weer in 2016. Mijn 3e editie in 2017  was er 1 met een vervelend randje omdat onze 3e fietser en tevens zwager Martijn niet actief kon deelnemen door een sleutelbeenbreuk. 2018 had mijn 4e deelname moeten zijn, echter door een vervelende schouder blessure helaas niet kunnen fietsen, maar als begeleider heb ik toch een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze Duchenne Heroes. Wat ben ik TROTS dat ik elk jaar weer iets terug kan en mag doen voor onze (jonge) medemens. Dit jaar hoop ik wederom fietsend een bijdrage te mogen leveren aan dit prachtige evenement. Ik ga ervoor.

 

Hans van Esch, biker

Voor de vijfde keer op rij ga ik deelnemen aan Duchenne Heroes, met recht een zeer bijzondere en zware mountainbike tocht! Met Go4Duchenne fietsen wij voor Noud en Cody, twee mannekes die helaas de ziekte van Duchenne hebben. Er is nog steeds onvoldoende geld om deze ziekte en de gevolgen daarvan te bestrijden, vandaar dat ik weer super gemotiveerd ben om mijn steentje bij te dragen. Met diverse acties gaan we trachten ons doel, €25000,- aan sponsorgeld ophalen, te bereiken. Hierbij hebben wij uw hulp nodig, samen trappen wij Duchenne de wereld uit!

 

Martijn Bressers, biker

Voor de derde keer ga ik mee met de club van Go4Duchenne en als fervent MTB-er is dat iedere keer weer uitdagend maar ook zeer zeker geweldig om deel te mogen nemen. Voor onze altijd vrolijke teamcaptains, Cody en Noud, heb ik echt weer een doel voor ogen om mijn benen te laten spreken. Om de ziekte van Duchenne te bestrijden is nog altijd heel veel geld nodig en vandaar dat ik mezelf, met Go4Duchenne, in ga zetten om zoveel mogelijk geld op te halen. We verzorgen diverse activiteiten en acties om zoveel mogelijk geld op te halen, dus hou ons in de gaten op de diverse social media. Ik heb er erg veel zin in! Samen trappen we Duchenne de wereld uit!

Rob van Overbeek, biker

Sinds de oprichting van team Go4Duchenne ben ik betrokken, voor of achter de schermen, op de fiets of langs het parcours. Ik zet mijn creativiteit en enthousiasme graag in om mooie events te organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen. En in 2022 was ik weer op de fiets erbij! En tja, waarom in 2023 dan ook niet gewoon! We hebben een aantal mooie events in petto en hopen op een grote opkomst van al die sponsors, vrienden en relaties die dit prachtige, maar ook noodzakelijke, goede doel een warm hart toedragen. Fijn dat we ook in 2023 op zoveel steun mogen rekenen. Daar zet ik me graag voor in!

 

Billy Ducker, biker

Vanaf het begin ben ik bij Go4Duchenne betrokken: Ik heb van 2014 t/m 2016 meegedaan en het vervoer van het team gesponsord. Geen overbodige luxe: Een droge slaapplaat met die natte edities van afgelopen jaren. Ik ben al vele jaren een fanatieke fietser, zowel op de mountainbike als de racefiets. En ik vind het belangrijk om ook iets voor een ander te doen. Mooi om met Duchenne Heroes mijn hobby te combineren met een goed doel. Nu de route compleet vernieuwd is en we een dorpsgenoot met Duchenne hebben, lijkt het me goed om weer aan de start te verschijnen in 2023, net zoals in 2021 en 2022. En uiteraard hopen we dat we onze luxe bus weer mee mogen nemen, met zoveel mogelijk logo’s van sponsors erop! Samen fietsen we Duchenne de wereld uit.

 

Leon van der Schoot, biker

Als MTB liefhebber geïnspireerd door het Go4Duchenne team uit Oirschot, dat zich al jaren in zet voor Duchenne Heroes. Noud en Cody de teamcaptains die deze ziekte hebben, altijd goedlachs en positief zijn hebben mij doen besluiten om deze sportieve uitdaging aan te gaan. Gezonde spieren inzetten voor dit goede doel.

 

Hans Engelhard, begeleider

Voor de vijfde keer in successie ga ik als begeleider, verzorger en chauffeur deelnemen aan Duchenne Heroes, met kippenvel op mijn armen heb ik het afgelopen keren beleefd. Dat een evenement zo’n impact op iemand heeft is erg bijzonder. Ik ga er wederom voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is zodat de bikers maar aan één ding hoeven te denken: Deze enorme rot ziekte de wereld uittrappen. Ik kijk uit naar een nieuw avontuur.

 

Annelies Stavorinus, moeder van Cody

Als moeder van Cody heb ik natuurlijk meerdere rollen, verzorgster, begeleidster, chauffeur, motivator, supporter en vaak een luisterend oor. Het zal wederom weer een happening worden met vele verhalen, mooie ontmoetingen en vele emoties. Elk jaar weer is het mooi om deel uit te maken van dit bijzondere team en ik zou dat voor geen goud willen missen.