Bijzonder aspergediner in het pop-up restaurant van de familie Van Gerven

Afgelopen maandag hebben wij met ons team én vele gasten mogen genieten van een bijzonder aspergediner in het pop-up restaurant van de familie Van Gerven.

Gids Toon de Bresser, de Robert Schoemacher van de asperge, vertelde alles over deze bijzondere groente. Iets met plantdiepten, steekhoogten en 24/28 super AA mét gesloten kop zonder cumulus. De gasten vonden het prachtig. Oh. En iets over de onzin van vloerverwarming. Eigenaar Jan van Gerven luisterde mee en maakte aantekeningen in Toon’s personeelsdossier.

Over het eten kunnen we kort zijn: In drie woorden Fan-Tas-Tisch. Een chef-kok uit België was dusdanig onder de indruk dat hij een Brabants paspoort aanvroeg. Over de drank kunnen we ook kort zijn: Die was gratis en niet aan te slepen. Met dank aan Hans & Hans van Mitras. Great guys.

Tussen de gangen door werd verteld over Duchenne. Over de jongens Cody (16jr, Gerwen) en Noud (4jr, Oirschot) en al die andere kereltjes die met deze spierziekte worden getroffen. Over het noodzakelijke onderzoek en de zware tocht Duchenne Heroes die geld inzamelt om Duchenne de wereld uit te kunnen trappen.

We sloten af met een volle buik, goed gevulde collectebus en lege flessen. En de belofte om volgend jaar terug te komen. Voor de asperges of de tonijn. Voor de witte of de rode wijn. Voor onderzoek naar een medicijn. Komt u dan ook? Dat vinden de jongens van Go4Duchenne fijn.

Special thanks for:

  • Hans & Hans | Mitras
  • Niels vd Oetelaar | Patisserie Niels
  • Frank Scheepers | Cooks for You
  • Jeroen van Rooij | 2CookEvents
  • Martino en Loes Verbruggen | La Fleurie
  • Ronald, Lotte, Iris, Isa en Jurre
  • Arno Smits | dé cateraar van Oirschot
  • Familie van Gerven